Homminga's Winterse Salade

Homminga’s Winterse Salade


Aantal personen: 4                 

Ingrediënten:
3 rode uien
100 gram kristalsuiker
Peper en zout
2 dl balsamicoazijn
½ dl olijfolie
2 dl rode wijn
2 laurierblaadjes
1 takje tijm
1 kaneelstokje
50 gram kristalsuiker
2 rijpe stoofperen
150 gram slamelange
200 gram Boer’n Trots Trio peper
100 gram walnoten
1 eetlepel peterselie

Dressing:
1 el dijonmosterd
2 el rode wijnazijn
Zout en peper
1 dl olijfolie

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden, snijd de uien in plakken en leg ze op een bakplaat. Bestrooi ze met de suiker, royaal peper en zout, besprenkel ze met balsamicoazijn en olijfolie en meng alles door elkaar. Rooster de uien ongeveer 30 minuten in de oven en laat ze afkoelen.

Doe de rode wijn in een pan met de kaneel, laurier, tijm, en suiker. Breng dit aan de kook, schil de peren, verwijder de klokhuizen en snijd ze in vieren. Leg de peertjes in de wijn en stoof ze 10-15 minuten. Neem de pan van het vuur en laat de peren in de pan afkoelen.

Snijd de Boer’n Trots Trio peper in plakjes en meng deze door de sla. Meng voor de dressing alle ingrediënten goed door elkaar in een kommetje. Vermeng de sla met de uien, de peren, de walnoten en de dressing en dien hem op met wat peterselie.